Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

З надією в майбутнє

Новина
04.11.2019

      Для становлення ефективної первинної медичної допомоги в Харківській області на початку 2019 року стартував Конкурс міні-грантів у рамках виконання Проекту «Ефективна первинна медицина в громаді», Порядок якого затверджений  Рішенням Харківської обласної ради від 28 лютого 2019 року №958-VII. Цей проект реалізується в рамках програми ЄС «Підтримка громадянського суспільства, місцевих влад та прав людини в Україні та фінансується Європейським Союзом.

      Громади Вовчанського району прийняли активну участь в цьому конкурсі: заклад КП «ЦПМСД Вовчанського району», Білоколодязька селищна рада, Вільчанська селищна рада, Старосалтівська селищна рада. І не даремно! Старосалтівська селищна рада стала переможцем з проектом «З надією в майбутнє (придбання сучасного медичного оснащення)». Керівником проекту була перспективний молодий лікар амбулаторії ЗПСМ №1 смт Старий Салтів Дрожжина М.В., а забезпечив подання та співфінансування проекту колектив та депутатський корпус Старосалтівської селищної ради.  

      Метою проекту є підвищення рівня медичного обслуговування мешканців Старосалтівської селищної ради, покращення якості надання медичних послуг за допомогою придбаного сучасного лабораторного оснащення. Амбулаторія ЗПСМ №1 смт Старий Салтів – підрозділ КП «ЦПМСД Вовчанського району», надає первинну медичну допомогу  на території Старосалтівської ОТГ, обслуговує  населення смт Старий Салтів, с. Хотомля, с. Зарічне, с. Молодова, с. Шестакове в загальній кількості 5 333 чоловіка. Тут працює 3 сімейних лікаря, 4 медичні сестри. В амбулаторії проводиться профілактична робота, імунопрофілактика, обстеження та лікування згідно  галузевих стандартів, маніпуляції, надання невідкладної допомоги, лікування в денному стаціонарі, виписка рецептів для пільгового контингенту, впроваджено електронний документообіг та телемедичні послуги. Амбулаторія знаходиться на значній відстані від районного центру, тому обстеження в лабораторії м. Вовчанськ потребує зусиль та часу для мешканців громади.

      В рамках реалізації проекту було закуплено сучасні аналізатори для проведення клінічного та біохімічного аналізу крові на загальну суму більше 280 000 грн. Обстеження на цих апаратах дадуть змогу покращити якість обстеження та лікування сімейними лікарями мешканців Старосалтівської громади.

      Дякуємо Харківській обласній раді та  партнерам Проекту «Ефективна первинна медицина в громаді» за можливість приймати участь в таких проектах для підвищення рівня первинної медичної допомоги для наших пацієнтів!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше