Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

В передноворічний період посилено державний нагляд за заготівлею дерев хвойних порід.

Новина
04.12.2023

В передноворічний період посилено державний нагляд за заготівлею дерев хвойних порід.

Наближаються новорічні свята. Традиція ставити живі ялинки на новорічні свята у кожній оселі призводить до масової вирубки цих чудових дерев, які являються легенями нашої планети.

Внаслідок збройної агресії російської федерації завдана непоправна шкода українським лісам та екосистемам, які потребують особливого захисту.

З метою посилення державного контролю за охороною лісів від незаконних рубок зелених насаджень, а також дотримання вимог природоохоронного законодавства при заготівлі і реалізації хвойних насаджень в передноворічний період Державна екологічна інспекція у Харківській області попереджає про можливі порушення.

Підприємці, які здійснюють транспортування і продаж такої продукції повинні мати при собі накладну з лісництва, товаро-транспортну накладну, сертифікат радіаційного обстеження дерев, дозвіл на торгівлю з мокрою печаткою, а на зрізі кожного дерева повинен бути електронний чіп зі штрих-кодом лісового господарства, де її виростили.

Слід зазначити, що згідно зі ст. 65 КУпАП, відповідальність за незаконну порубку, пошкодження, перевезення й зберігання незаконно зрубаної лісової продукції тягне за собою накладення штрафу.

Тож цьогоріч, як ніколи, вкрай важливо віднестися до збереження лісових насаджень.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше