Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Тренінг «Актуальні інструменти та механізми підвищення інституційної спроможності ГО»

Новина
18.12.2019

      14 грудня 2019 року відбувся тренінг «Актуальні інструменти та механізми підвищення інституційної спроможності ГО», який став корисним для представників ГО, ініціативних груп, які активно працюють над підвищенням рівня їх спроможності, що дає можливість ефективно досягати поставлених цілей.

      Активними учасниками тренінгу були представники ГО та ініціативних груп Малинівської, Старосалтівської, Золочівської та Мереф’янської ОТГ, які є партнерами програми «DOBRE».

      Під час тренінгу його учасники мали можливість підвищити компетентності з ведення бухгалтерського обліку та оформлення звітної документації ГО; навчитися користуватися ефективними засобами та інструментами покращення комунікативного середовища як в середині ГО так із громадою; та познайомитися із корисними інструментами для проектного менеджменту.

      Досвідчений бухгалтер Фонду «Професійний розвиток Харкова» Антоніна Юношева провела сесію тренінгу «Бухгалтерський облік та звітність для громадських організацій». На цій сесії учасники тренінгу поділилися досвідом ведення бухгалтерського обліку ГО та разом з експертом проаналізували всі помилки, які найчастіше допускаються при підготовці фінансової звітності. Водночас, розширили практичні навички щодо відмінностей бухгалтерського обліку в комерційних та некомерційних організаціях, принципів ведення бухгалтерського обліку ГО та використання цільових коштів, правил оформлення, подачі фінансових звітів та системи оподаткування ГО.

      Артем Коновалов, фахівець по комунікаціям ГО «Центр розвитку громад», провів сесію «Комунікація в діяльності громадських організацій. Інструменти та успішні кейси». Учасники тренінгу не тільки отримали практичні поради як побудувати процес комунікації НУО з суспільством в цілому та з окремими цільовими аудиторіями, дослідили особливості цільових аудиторій та визначили методи та інструменти для побудови ефективної комунікації. Також на тренінгу дізнавались як будується співпраця з засобами масової інформації, які бувають види та рівні спілкування ГО і ЗМІ, що таке інформаційний привід, практикувались у складанні прес-анонсу та прес-релізу.

      Неймовірну зацікавленість в аудиторії викликало формування внутрішньої комунікації серед членів ГО для ефективної організації їх діяльності за функціональним принципом, а саме: ЯК при реалізації ПРОЕКТУ можна ефективно використовувати мобільні додатки на android-смартфон (таск-менеджери, таск-трекери, CRM).

      Олег Кулініч, експерт програми DOBRE, разом з учасниками тренінгу проаналізували всі можливі методи залучення коштів на реалізацію проектів для ГО. Під час роботи над кейсом «Розробка стратегії залучення коштів» учасники тренінгу використовували метод мозкового штурму та уміння формувати ефективну роботу в командах. Крім того, всі учасники поділилися власним практичним досвідом проектної діяльності: Де відшукати фінансування для реалізації своїх проектів? Як писати проектні заявки та працювати з донорами?

      Остання сесія тренінгу – «Знайомство з досвідом сталих НУО Харківської області», стала цікава та корисною для представників ГО та ініціативних груп, які мріють реалізувати свій власний проект. На цій сесії модератори Ірина Ільчінко, менеджер Фонду «Професійний розвиток Харківщини» та Марина Микитенко, координатор проекту БО ХБФ «Благо», поділилися практичним досвідом в реалізації соціальних проектів, умінні ефективно будувати команду однодумців для роботи над проектною діяльністю та надихнули учасників тренінгів на активну громадську позицію через власні приклади.

      Маємо надію, що набуті знання та навички учасниками тренінгу знайдуть своє застосування в подальшій діяльності ГО Малинівської, Старосалтівської, Золочівської та Мереф’янської ОТГ, які є партнерами програми «DOBRE», та сприятимуть успішному співробітництву та кооперації для всебічного розвитку громад.

      Захід організовано та проведено ГС «Харківський університетський консорціум» в рамках проекту «Голос громади у місцевому самоврядуванні» програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) в Харківській області, що виконується міжнародною організацією Глобал Комьюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше