Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Тематична зустріч з малими виробниками молока Старосалтівської ОТГ.

Новина
28.02.2020

        27.02.2020 року в Старосалтівській громаді було проведено захід «Особливості утримання домашньої худоби в сучасній Україні».

        Щодо сенсу утримання худоби в малих господарствах поділився своїм баченням Михайло Травецький – ветеринарний лікар, засновник руху «Відродження українського села». Як повідомив  Михайло: «Тваринництво - це додана вартість в сегменті рослинництва для сільгоспвиробника. У сегменті рослинництва корова приносить прибуток. Наприклад, якщо в рослинництві з 1 га можна отримати $ 250 прибутку, то, відверто кажучи, якщо пропустити це через тварину, здаючи те ж молоко на молокозавод без власної переробки, то цей прибуток можна подвоїти мінімум до $ 500 з га».

        Ірина Висоцька, координатор компоненту «Молочний сектор» Швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» роз’яснила присутнім нормативно-правові вимоги та критерії до сирого молока, які обумовлюють його придатність для введення в обіг,  та впровадження належної практики виробництва, переробки і введення в обіг молока та молочних продуктів.

        Валерій Богородицький, начальник Вовчанського районного управління Головного Управління Держпродспоживслужби в Харківській області повідомив про стан тваринництва та молочної продукції в Старосалтівській ОТГ, а також акцентував увагу на  фітосанітарних нормах яких повинні дотримуватися власники великої рогатої худоби, виробники молочної продукції.

        Олександр Масюк, начальник відділу тваринництва та селекційно-племінної роботи управління виробництва сільськогосподарської продукції Департаменту АПР ХОДА розповів про програми державної підтримки тваринництва для фермерів.

        Віталій Волощенко, керівник Харківської філії ДП «Агенство з ідентифікації та реєстрації тварин» довів для чого потрібна реєстрація худоби та алгоритм отримання паспорту.

        Спеціалісти податкової служби Маргарита Мазаіхіна та Олена Міняйленко розповіли про необхідні умови та особливості при реєстрації сімейних фермерських господарств, їх звітність та оподаткування.Підсумовуючи зустріч, голова фермерського господарства "Юпітер" Наталія Коваль, яка була ініціатором даного заходу, висловила наступне: «Змінами неможливо керувати до них лише можливо готуватися і  хто як готується той і отримує відповідний результат. Нерозумно сподіватись, що світ зупиниться. Лише рух вперед та розвиток молочного виробництва створить попит  на якісне молоко і є впевнене сподівання що в найближчий час цей рух очолить наша молодь».

        Керівництво Старосалтівської селищної ради висловлює подяку всім учасникам заходу і особливо Наталії Коваль за допомогу в організації проведеної зустрічі.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше