Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Щодо дотримання суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизними товарами законодавства під час проведення розрахункових операцій.

Оголошення
29.12.2021

 

 

 

Щодо дотримання суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизними товарами законодавства під час проведення розрахункових операцій.

 

Вовчанська ДПІ Головного управління ДПС у Харківській області повідомляє, що відповідно до пункту 11статті 3 Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265) суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі ( із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів, тощо) при продажу товарів ( наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані проводити розрахункові операції через реєстратори розрахункових операцій та/або через програмні реєстратори розрахункових операцій для підакцизних товарів із використанням режиму програмування із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, найменування товарів, цін товарів та обліку їх кількості.

Згідно з пунктом 7 статті 17 Закону № 265 за порушення вимог пункту 11 статті 3 Закону № 265 до суб’єктів господарювання застосовується фінансова санкція у розмірі триста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (300х17=5100,0 грн.).

Враховуючи викладене, звертаємо увагу платників податків на обов’язок програмування та відображення у чеках РРО/ПРРО кодів згідно з УКТ ЗЕД для підакцизних товарів, а також передачі копій розрахункових документів із зазначенням усіх обов’язкових реквізитів.

 

 

 

Вовчанська ДПІ ГУ ДПС у Харківській області

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше