Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

щодо графіку проведення профілактичних щеплень домашніх тварин проти сказу

Оголошення
28.02.2024

Чугуївське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області повідомляє, що з метою профілактики сказу в домашніх тварин фахівцями Вовчанської районної дільниці ветеринарної медицини Харківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини з 28.02.2024 по 01.03.2024, 04.03.2024 року будуть проводитись профілактичні щеплення собак та котів проти сказу в смт. Старий Салтів.

Просимо власників тварин забезпечити належні умови за місцем утримання тварин для проведення щеплення проти сказу.

Також власники тварин для здійснення щеплення проти сказу можуть звернутися до Вовчанської дільниці ветеринарної медицини Харківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини за адресою: вул. Гурканівська, 7, м. Вовчанськ, Чугуївського району, Харківської області, тел.+380662340335. Графік роботи: Пн-Чт з 8.00 до 16.45, Пт з 8.00 до 15.45.

Профілактичне щеплення убезпечить тварину від зараження сказом протягом 1 року.

Наголошуємо на тому, що для недопущення сказу тварин необхідно щорічно робити щеплення всім домашнім улюбленцям, починаючи з 3-місячного віку.

Пам’ятайте, сказ вилікувати не можна, його можна тільки попередити! Найдієвіший спосіб – це вакцинація!

Вакцина проти сказу є безкоштовною, вартість послуги профілактичного щеплення становить 11,05 грн.

 

ДОВІДКОВО.

Сказ — це надзвичайно небезпечна інфекційна хвороба спільна для людей і тварин, супроводжується тяжким ураженням центральної нервової системи і завжди закінчується смертю.

 

Запобігти сказу можна за умови виконання таких правил:

  • Всі громадяни зобов'язані щорічно щеплювати своїх собак та котів проти сказу. Утримувати собак лише на прив'язі або у вольєрах. Категорично забороняється пастухам мати на випасі сторожових собак, які не щеплені проти сказу.
  • В жодному разі не треба вбивати тварину, яка покусала людину чи тварину! Її треба тримати ізольовано і спостерігати протягом 10 днів. Про це негайно слід повідомити медичному та ветеринарному працівникові. 
  • При появі біля гурту сільськогосподарських тварин хижаків (лисиць, вовків та інших) і нанесення ними покусів, необхідно терміново сповістити сільських або міського голову, ветеринарних та медичних працівників.
  • Слід пам'ятати, що кожна дика тварина, яка поводить себе незвично (наближається до людей, тварин, населеного пункту) є підозрілою щодо захворювання на сказ. З такої відстріляної тварини не можна знімати шкуру.
  • Кожен випадок незвичного поводження тварин (збудження, поїдання сторонніх предметів) потрібно перевіряти щодо захворювання на сказ. До з’ясування причин захворювання, при наданні тварині лікувальної допомоги ветеринарним фахівцем, слід дотримуватися правил безпеки.
  • Слід уникати зайвого контакту з тваринами, у першу чергу це стосується дітей.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше