Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Робоча нарада щодо впровадження національного механізму взаємодії суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні

Новина
27.11.2020

         Робоча нарада щодо впровадження національного механізму взаємодії (НМВ) суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні, в умовах децентралізації, відбулась 27 листопада в Старосалтівській об’єднаній територіальній громаді. В ній взяли участь зацікавлені представники у протидії торгівлі людьми з  різних структурних підрозділів ОТГ та Харківської обласної громадської організації «Твоє право».

         Учасники ознайомились з чинним законодавством України, процедурою надання статусу особам , які постраждали від торгівлі людьми, та порядком взаємодії державних структур, правоохоронних органів, соціальних служб та громадських організацій у наданні максимально ефективної допомоги постраждалим.

         Основна увага була приділена розгляду повноважень суб’єктів, які надають допомогу особам, які постраждали від торгівлі людьми та відпрацюванню алгоритму дій у випадку виявлення постраждалих. Запорукою успіху цього є конструктивна робота мобільної робочої групи з представників суб’єктів, які спільно реалізують реабілітаційні заходи, виходячи з потреб кожного конкретного постраждалого.

         Учасники наради зрозуміли наскільки важливим, але й  складним є питання надання безоплатної (медичної, юридичної, психотерапевтичної) допомоги постраждалим особам від торгівлі людьми, гарантованої ст. 16 Закону України «Про протидію торгівлі людьми».

         Захід відбувся в рамках проекту «Впровадження Національного механізму взаємодії суб’єктів Харківської області, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в умовах децентралізації» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку, Міністерства закордонних справ Норвегії, Міжнародної організації з міграції.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше