Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Послуги служби зайнятості для внутрішньо переміщених осіб

Новина
26.04.2024

Послуги служби зайнятості для внутрішньо переміщених осіб

З початку цього року послугами Харківської обласної служби зайнятості скористались 5495 внутрішньо переміщених осіб (далі – ВПО). За сприяння обласної служби зайнятості забезпечено зайнятість 1692 переселенцям. Про це розповів директор Харківського обласного центру зайнятості Олександр Котуков.

«Переважно вимушені переселенці працевлаштовувались на підприємства оптової та роздрібної торгівлі, переробної промисловості, сільського господарства, публічного управління, охорони здоров’я, освіти, транспорту, - відзначає керівник обласного центру зайнятості. – У тому числі, підвищили свою конкурентоспроможність на ринку праці шляхом професійного навчання за сприяння служби зайнятості 168 ВПО».
Крім того, служба зайнятості реалізує активні програми, спрямовані на підтримку ВПО та сприяють їхньому працевлаштуванню. Це можливість відкрити або розширити власний бізнес за допомогою мікрогранту в рамках урядового проєкту «єРобота», право на отримання ваучера на навчання для підвищення кваліфікації чи здобуття нового фаху, а також участь у проєкті «Армія відновлення».

Від початку року у рамках  програми «Власна справа» щодо надання мікрогрантів на старт або розвиток власного бізнесу 14 ВПО отримали можливість започаткувати або розширити власне підприємництво. Кошти грантів будуть використані переселенцями на відкриття закладу швидкого харчування, кав’ярні-кондитерської, клінінгової компанії, студії манікюру, створення арт-студії, розширення діяльності швейного цеху та продуктових магазинів. 

Станом на 24 квітня 133 ВПО отримали ваучер на навчання та підвищили свою кваліфікацію за такими спеціальностями: «медицина», «медсестринство», «дошкільна освіта», «психологія», «фармація» та професіями: «кухар», «кондитер», «кравець», «швачка», «водій автотранспортних засобів», «тракторист-машиніст», «сапер (розмінування)» тощо.
Щодо участі у «Армії відновлення», то з початку цього року здійснено 1280 направлень ВПО на суспільно корисні роботи.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше