Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Підсумки громадських обговорень у Старосалтівській громаді по медицині.

Новина
05.12.2019

      28.11.2019 року в Старосалтівській громаді відбулися громадські обговорення   мешканців   громади щодо відновлення  роботи  рентгенологічного, фізіотерапевтичного кабінетів та  клінічно-діагностичної  лабораторії   в  Старосалтівській   амбулаторії  загальної  практики  сімейної  медицини. На обговорення були запрошені: представник управління охорони здоров’я ХОДА Ковальов І.М., директор комунального некомерційного підприємства «Вовчанська центральна районна лікарня» – Тіщенко К.В., головний лікар комунального підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги Вовчанського району» Вовчанської районної ради Харківської області – Ліца К.О.

      Голова Старосалтівської селищної ради Коновалов Е.П. повідомив про заходи які вживались щодо вирішення  проблеми вторинної ланки медицини у Старосалтівській громаді, а саме: направлено лист директору Департаменту охорони здоров’я ХОДА, направлено лист  на ім’я  голови Харківської обласної  ради  Чернова С.І.,  колективне звернення мешканців Старосалтівської громади  розглядалось 29.10.2019року на LXII (62)   сесії Старосалтівської селищної  ради та  відповідне рішення направлено до Вовчанської  районної    ради для  розгляду  та вирішення  даного питання.

      Наступний виступаючий Ковальов І.М. - представник управління охорони здоров’я ХОДА повідомив, що медична реформа первинної і вторинної ланок – це рішення уряду України, так що болюче питання щодо вторинної ланки в Старосалтівській громаді буде прийняте до уваги  і щоб вирішити чи буде працювати в Старосалтівській громаді вторинна ланка чи  ні для цього треба детально вивчити та проаналізувати цифри.

      Директор комунального некомерційного підприємства «Вовчанська центральна районна лікарня» – Тіщенко К.В. повідомив присутнім, що з 1січня 2020 року вступає  в силу закон,  який буде регламентувати новий порядок організації роботи та фінансування лікарняних установ. У зв’язку з цим в травні 2019 року був проведений аудит діяльності Вовчанської ЦРБ результатом якого стали рекомендації щодо оптимізації структури установ та приведення діяльності до не збиткової, щоб установа не була дотаційна. Вовчанською ЦРБ було проведено аудит щодо встановлення менш завантажених підрозділів та відповідним чином оптимізувати структуру. На жаль після аудиту з’ясувалося, що найменш ефективно працюють майже всі філіали ЦРБ і в тому числі Старосалтівський. На підставі наказу від 22.11.2019 року, у відповідності з законодавством про працю, в Старосалтівській вторинній ланці було скорочено 2 лікаря та 3 середніх медичних працівника.

      Від мешканців Старосалтівської громади доповідачам було задано багато питань та надано пропозиції, які були обговорені та проаналізовані разом з представниками від громадськості Хабаровою З.Ю., Новицькою Н.М., Донською Г.І. про що було складено відповідний протокол та прийнято наступне рішення:

 

   1. Порушити питання перед Вовчанською районною радою щодо можливості передачі первинної ланки медицини до управління Старосалтівської селищної ради.

   2. Доручити голові Старосалтівської селищної ради Коновалову Е.П. створити комісію про передачу первинної ланки медицини до управління Старосалтівської селищної ради, та розглянути можливості співфінансування Старосалтівською селищною радою вторинної ланки медицини з метою відновлення роботи рентгенологічного, фізіотерапевтичного кабінетів та  клінічно-діагностичної  лабораторії   в  Старосалтівській   амбулаторії  загальної  практики  сімейної  медицини.

   3. Протокол   даних  зборів   розмістити на  офіційному  сайті  Старосалтівської  селищної  ради. 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше