Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Національний оператор поштового зв’язку України АТ «Укрпошта», повідомляє

Новина
30.04.2021

         Національний оператор поштового зв’язку України АТ «Укрпошта», повідомляє Вас про наступне. За ініціативи ПФУ та Мінсоцполітики Кабінет Міністрів України прийняв Постанову №277 від 29.03.2021 року «Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України» (надалі - Постанова), згідно з якою більш ніж 2 мільйони пенсіонерів, зокрема у Вашій громаді, які сьогодні отримують свої пенсії через листонош вдома, будуть з 1 вересня примусово переведені на отримання пенсій через банківські рахунки.

         Зважаючи, що банки та банкомати наявні лише в 4% населених пунктів України, таке рішення, безумовно, може викликати значне невдоволення найбільш вразливих верств населення - пенсіонерів. Особливо, враховуючи, що вони не лише будуть змушені витрачати кошти, щоб дістатися до райцентру на маршрутках та автобусах, але й можуть наражати себе на небезпеку, мандруючи під час коронакризи. Варто також передбачити, що можливі затримки з отриманням оплати комунальних платежів, які сьогодні листоноші приймають вдома у літніх людей. Це рішення також вплине на значне зниження тиражів місцевих друкованих видань та закриття частини з них.

        Враховуючи падіння обсягів бізнесу (з 3.5 мільйонів пенсіонерів до 940 тисяч), Укрпошта буде змушена з 1 червня 2021 року розпочати оптимізацію витрат. Ми оцінюємо, що загальне скорочення складе до 15 000 працівників по країні (в основному листонош). Додатково, скоріш за все, будуть закриті до 5 000 сільських поштових відділень. В останньому випадку населені пункти будуть обслуговувати листоноші певну кількість днів на місяць. Відповідно - частина з цих скорочень та зменшення кількості відділень припаде на Вашу громаду. В результаті — втратить як державний бюджет (за рахунок зменшення відрахувань з ЄСВ), так і місцеві бюджети всіх рівнів — за рахунок зменшення відрахувань з ПДФО, які зазвичай становлять майже половину (45%) податкових надходжень у місцеві бюджети.

        Укрпошта та її керівництво роблять все можливе, щоб попередити ці негативні наслідки, і звернулись до керівництва держави з відповідними пропозиціями. З огляду на вищезазначене, просимо Вас доєднатися до наших зусиль та ініціювати перед Урядом необхідність скасування згаданої Постанови КМУ №277 від 29.03.2021 року з метою запобігання соціальному вибуху й недопущення загрози життю і здоров’ю пенсіонерів та закриття відділень поштового зв’язку в регіонах.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше