Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ

Новина
21.02.2024
МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ
Сьогодні, 21 лютого, відзначається Міжнародний день рідної мови! Це свято було оголошене ЮНЕСКО з метою підкреслення важливості різноманітності мовного спадку кожного народу.
Це час, коли ми вшановуємо кожну мову світу, визнаючи її як невід'ємну частину культурного, історичного та соціального доробку націй.
Мова – це не лише засіб спілкування, вона є втіленням національної ідентичності, традицій, уявлень та цінностей. Кожна мова має свою унікальну красу та потужну енергію, яка відображається у словах, фразах, приказках та легендах. Через мову ми передаємо свої думки, емоції, передаємо спадщину минулих поколінь та створюємо містки між культурами.
Цьогорічна тема Міжнародного дня рідної мови – "Мови для відновлення справедливості, миру та розуміння". Вона наголошує на важливості мови як засобу для вирішення конфліктів, збереження миру та сприяння взаєморозумінню. Кожна мова має право на своє місце в суспільстві, і різноманіття мов є джерелом багатства та взаємного збагачення.
Сьогодні – чудова нагода не лише вшанувати рідну мову, але й вивчати та підтримувати інші мови світу. Давайте об'єднаємо зусилля для збереження та просування культурного різноманіття, сприяючи міжнародному розумінню та миру через різноманітність мов!
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше