Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Кандидатам у патронатні вихователі

Анонс події
18.01.2022

Шановні жителі Старосалтівської громади!

26 січня 2022 року о 9-00 год  в приміщенні Старосалтівської селищної ради відбудеться інформаційний семінар по інформуванню населення щодо пошуку і підбору кандидатів у патронатні вихователі з числа зареєстрованих безробітних і не тільки, згідно Постанови №893 від 20.08.2021 року.

 Сімейний патронат – комплексна послуга, що передбачає тимчасовий догляд та виховання дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, батьками складних життєвих обставин або на період прийняття рішення про набуття дитиною статусу дитини – сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування, та визначення форми її влаштування.

 

   Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками або законними представниками, надання їй та її сім`ї послуг, спрямованих на повернення у родину відповідно до найкращих інтересів дитини. Таким чином, дитина потрапляє не до інтернатного закладу, а в родину, де її легше реабілітувати.

 Патронатним вихователем може бути повнолітня особа, яка є громадянином України,  досвід виховання дітей в сім’ї, пройшов/ла курси професійної підготовки за спеціальною програмою патронатних вихователів, та зі згоди повнолітніх всіх членів сім’ї, що проживають в помешканні уклала договір про виконання обов’язків сім’ї патронатного вихователя.

Термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя залежить від потреб дитини та обставин, що спричинили влаштування дитини, але не може перевищувати 3 місяці. У окремих випадках за рішенням органу опіки та піклування термін може бути продовжено до 6 місяців.

 

За більш детальною інформацією звертатись до фахівців Вовчанської районної філії Харківського обласного центру зайнятості за адресою: м.Вовчанськ вул.1 Травня,15 або за тел. 0681964515, (05741) 44996, (05741) 42035.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше