Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

До уваги роботодавців

Оголошення
28.01.2020
  • Проблема незадекларованої праці на сьогодні є однією із найпотужніших перешкод у забезпеченні гідної праці і більш високих темпів зростання економіки.
  • Харківська область входить до ТОП – 5 областей за рівнем зайнятості населення у віці 15-70 років, як зазначив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов.
  • В Харківській області протягом січня триватиме цільова інформаційна кампанія з детінізації зайнятості, спрямована на реалiзацiю виконання доручення Прем’єр-мiнiстра України Олексія Гончарука вiд 22.01.2020 р. №2313/0/1-20.
  • Впродовж січня 2020 року інспектори працi Головного управлiння Держпрацi у Харкiвськiй областi спільно з органами місцевого самоврядування, Державної податкової служби, Пенсійного фонду, шляхом різних форм комунікації, як масових публічних, так і безпосередньо візитів за місцем здійснення господарської діяльності проводять роз’яснювальну роботу щодо легалізації трудових відносин.
  • До суб’єктів господарювання, які протягом січня будуть охоплені превентивними заходами, належать суб’єкти, що здійснюють діяльність у сфері:

- торгівлі;

- тимчасового розміщування та організації харчування.

  • Згідно з дорученням Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука від 22.01.2020р. №2313/0/1-20 «Про вжиття заходів щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами» робота з виявлення нелегальних працівників складатиметься з 3-х етапів:

-інформаційної кампанії;

-підготовчої роботи до проведення інспекційної кампанії;

-інспекційної кампанії.

  • Результати проведеної роботи стануть основою для планування та реалізації аналогічних заходів в інших ризикованих сферах господарювання.
  • Інформаційна кампанія триватиме до 01.02.2020 року.
  • Пропонуємо всім роботодавцям м.Харкова та Харківської області до 01.02.2020 року оформити трудові договори з усіма найманими працівниками задля уникнення фінансової відповідальності, передбаченої ст. 265 КЗППУ.

 

Головне управління Держпраці у Харківській області

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше