Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Чим небезпечні безнікотинові електронні сигарети (вейпи)?

Новина
05.01.2024

Чим небезпечні безнікотинові електронні сигарети (вейпи)?

Вейп (vape з англ. перекладається як «пар») - це інгалятор, що працює за принципом випарника. Нагрівальний елемент перетворює спеціальну рідину на пару, яка і вдихається курцем вейпу. На виході такі випари нагадують хмари тютюнового диму, але не мають специфічного запаху. Ніякого тління або згоряння компонентів не відбувається, пар має невисоку температуру. У приміщенні не залишається жодного сліду та запаху.

Є міф, що безнікотинові суміші, що використовуються у вейпах, безпечні. Але навіть без нікотину багато компонентів суміші небезпечні для організму. Розглянемо основні компоненти рідини для заправки вейпу:

  1. Пропіленгліколь викликає алергію та блокує дихання, в результаті його впливу виникають проблеми з легенями та горлом.Речовину виготовляють із нафтопродуктів, її використовують фармацевти та косметологи.Це подоба консерванту, що зберігає свіжість продуктів харчування. Вдихання парів цієї речовини загрожує виникненням задухи, закладеністю носа, висипанням, алергією, астмою. При цьому нас переконують, що пропіленгліколь швидко та повністю виводиться з організму.
  2. Гліцерин вважається нешкідливим, але при нагріванні до 300° C розпадається, утворюючи токсичний акролеїн.Міститься абсолютно у всіх курильних рідинах.Без добавок у чистому вигляді агресивно діє на тканини, а з'єднання з силіконом утворює отруту. Недорогий гліцерин, виготовлений хлоруванням пропілену, вкрай небезпечний. При курінні гліцерин зневоднюється, викликає сухість у роті та порушує кровообіг.
  3. Ментол містять усі безнікотинові сигарети, що підвищує сприйнятливість клітин дихальних шляхів та шлунково-кишкового тракту до токсинів сигарет та нікотину.Встановлено, що регулярне проникнення в організм людини ментолу призводить до зменшення активності сперматозоїдів у будь-якому віці, а також провокує у курців виникнення онкологічних захворювань.
  4. Ароматизатори маскують отруйну пару.До їх складу виробники додають токсичні діацетил, пропіоніл, ацетоїн, які провокують хвороби легенів.
  5. Солі важких металів, що використовуються у вейпі, отруюють організм.

Виробники вейпів заспокоюють споживачів: девайси нешкідливі, залежність лише психологічна. Але бачимо: ця інгаляція небезпечними сполуками є досить шкідливою.

Будьте уважні, не ризикуйте, бережіть своє здоров'я!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше