Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

графік проведення профілактичних щеплень домашніх тварин проти сказу

Новина
10.04.2024

Чугуївське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області повідомляє, що з метою профілактики сказу в домашніх тварин фахівцями Вовчанської районної дільниці ветеринарної медицини Харківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини з 10.04.2024 по 12.04.2024, 15.04.2024 року будуть проводитись профілактичні щеплення собак та котів проти сказу в смт. Старий Салтів.

Просимо власників тварин забезпечити належні умови за місцем утримання тварин для проведення щеплення проти сказу.

Також власники тварин для здійснення щеплення проти сказу можуть звернутися до Вовчанської дільниці ветеринарної медицини Харківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини за адресою: вул. Гурканівська, 7, м. Вовчанськ, Чугуївського району, Харківської області, тел.+380662340335. Графік роботи: Пн-Чт з 8.00 до 16.45, Пт з 8.00 до 15.45.

Профілактичне щеплення убезпечить тварину від зараження сказом протягом 1 року.

Наголошуємо! Сказ — це надзвичайно небезпечна інфекційна хвороба спільна для людей і тварин, супроводжується тяжким ураженням центральної нервової системи і завжди закінчується смертю.

Для недопущення сказу тварин необхідно щорічно робити щеплення всім домашнім улюбленцям, починаючи з 3-місячного віку.

Пам’ятайте, сказ вилікувати не можна, його можна тільки попередити! Найдієвіший спосіб – це вакцинація!

Вакцина проти сказу є безкоштовною, вартість послуги профілактичного щеплення становить 11,05 грн.

 

Довідково.  

Ознаки сказу у тварин. Вони дуже різноманітні.

Найбільш характерні - слиновиділення, водобоязнь, агресивність, параліч, але іноді вони можуть бути відсутні.

У собак і кішок сказ протікає в двох формах: буйній і тихій.

Хвора буйною формою тварина стає агресивною, ховається по кутах, часто змінює місце проживання, тікає з дому, гризе неїстівні предмети. Голос - пропадає. Собака стає дратівливою відмовляється від їжі і води, не відгукується на поклик, не слухається господаря. У неї відвисає хвіст і нижня щелепа, рясно виділяється слина, з'являється хиткість ходи. Тварина здатна мовчки, без гавкоту, накинутися на зустрічних і вкусити їх.

Найбільш небезпечна інша форма сказу - тиха. Основні ознаки хвороби можуть бути виражені слабо.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше